Drops on Land, een artistieke dialoog

Van 8 november tot 5 december 2010 wordt in de expositiehal TERRATORIUM aan de Philipsstraat 18 te Zoetermeer, het samenwerkingsproject Drops on land gerealiseerd tussen Israëlische en Nederlandse beeldend kunstenaars.

www.dropsonland.com. en foto’s op http://dropsonland.jackiebouw.nl

Op 21 november vindt de officiële opening plaats.

Drops on land is ontstaan uit eerdere contacten tussen Israël (Hod Hasharon) en Nederland (Zoetermeer). Een uitwisselingsproject tussen beeldend kunstenaars uit twee forensensteden. Terra Art Projects heeft de taak op zich genomen dit project te faciliteren. De Nederlandse deelname bestaat uit de beeldend kunstenaars:
Hetty Arens, Jackie Bouw, Wilma Koorn, Karel Lengkeek en Marije Mommers. De Israëlische deelname bestaat uit de beeldend kunstenaars: Nava Aizescu, Lily David, Yoram Levy en Daphna Polak.

Drops on land is meervoudig op te vatten. Enerzijds ‘druppels op land’ anderzijds de ‘strijd tussen land en water, de strijd om land’. Deze overeenkomsten zijn het uitgangspunt voor dit project. De artistieke uitvoering is zeer divers. Zowel in verf, keramiek, klei, stof en reeds gebruikte materialen als rubber, staal, papier, zullen de kunstenaars hun objecten op elkaar afstemmen. Dit daagt uit tot een verkenning van zowel de individuele, economische en maatschappelijke uitgangspunten van iedere kunstenaar.